7 tips om je verbruik te verminderen

Het is niet altijd gemakkelijk om je gewoonten te veranderen, maar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken als het gaat om het verminderen van je verbruik en het besparen van geld.

Vermijd geld uitgeven dat je niet hebt

Gebruik indien mogelijk je creditcard niet. Als je liever met een creditcard betaalt, zorg er dan voor dat je niet meer uitgeeft dan je beschikbaar hebt op je rekening en vergeet niet de rekening op tijd te betalen. Op die manier kun je onnodige rente en kosten vermijden.

Laat de koffie staan

In het drukke dagelijkse leven is het gemakkelijk om terug te vallen op snelle oplossingen. Maar het kopen van een kopje koffie hier en daar een baguette daar telt op. Met eenvoudige maatregelen kun je elke maand grote bedragen besparen. In plaats van koffie te kopen, investeer in een thermoskan en neem koffie van huis mee. Het kost niet meer tijd en als bonus verminder je het gebruik van wegwerpbekers.

Sociaal zijn zonder geld uit te geven

Het is prima om nee te zeggen tegen sociale evenementen die geld kosten. Sociaal zijn hoeft niet duur te zijn. Vertel vrienden en familie dat je aan het sparen bent en nodig ze uit om deel te nemen aan gratis activiteiten zoals wandelen.

Plan je boodschappen

Doe online boodschappen of ga eens per week naar de supermarkt, zodat je niet elke dag naar de winkel hoeft te gaan. Zo kun je verleidingen in de winkel vermijden. Controleer voor het winkelen je voorraadkasten en plan je maaltijden om voedselverspilling te verminderen en kosten te besparen. Zoek online naar recepten om gebruik te maken van de voorraden die je al hebt. Het kost een paar extra minuten op een dag per week, maar bespaart je tijd en geld de rest van de week.

Ruil, leen of koop tweedehands

De meesten van ons bezitten meer dan we nodig hebben, en je hebt waarschijnlijk veel dingen die je kwijt kunt.

  • Organiseer een ruilavond: Door ruilavonden te organiseren met vrienden, kun je van spullen afkomen die je niet meer gebruikt en dingen oppikken die je misschien nodig hebt.
  • Leen van iemand anders: Soms is het het beste om te lenen van vrienden en buren. Bijvoorbeeld, als je kind campinguitrusting nodig heeft voor een schoolreisje. Als je niemand kent die kan helpen, overweeg dan om een item te huren, zoals kleding die maar één keer gedragen wordt voor een speciale gelegenheid.
  • Koop tweedehands: Het wordt steeds populairder om tweedehands te kopen, en vandaag de dag zijn er apps beschikbaar waarmee je zowel tweedehands goederen kunt verkopen als kopen. Naast geld besparen, help je ook het milieu en heb je misschien geluk om unieke schatten te vinden.

Denk na voordat je handelt

Denk twee, drie en vier keer na voordat je iets nieuws koopt. Heb je echt een broodbakmachine nodig, of belandt het gewoon in de schuur naast de hometrainer die je niet gebruikt? En wat dacht je van die blouse die je in de etalage hebt gezien? Een tip is om de aankoop twee weken uit te stellen en jezelf dan af te vragen of dit iets is wat je niet kunt missen.

En onthoud dat je niet per se geld bespaart door te winkelen in de uitverkoop, vooral niet als je dingen koopt die je anders niet zou kopen.

Haal de bezem door je streamingdiensten

Controleer welke streamingdiensten je betaalt. Heb je Netflix, Streamz, Disney+ én Amazon Prime nodig? Of kun je met één of twee toekomen? Als je graag series op elk van de diensten wilt bekijken, kun je altijd een dienst voor een bepaalde periode abonneren en vervolgens overschakelen naar een andere om door hun aanbod te gaan. Op die manier betaal je alleen voor de dienst die je gebruikt.